Кралят на Саудитска Арабия на летището в Москва Кралят на Саудитска Арабия на летището в Москва Photo: Reuters

В Москва вчера 4.10.2017 г. посрещнаха краля на Саудитска Арабия Салман ибн Абдулазиз ал Сауд, който пристигна на официално държавно посещение в Русия. Това е първа визита на саудитски монарх в руската столица за цялата история на междудържавните отношения между Русия и Саудитска Арабия. Самият ал Сауд вече е посещавал Москва по времето, когато е заемал длъжността губернатор на Ер Риад.

Отношенията между Русия и Саудитска Арабия имат противоречив исторически характер. Трябва да се отбележи, че Русия първа е установила дипломатически отношения със Саудитска Арабия през 1926 година. Но по късно по време на „студената война” тези взаимоотношения са били прекъснати и възстановени едва през 1991 година.

Самолетът на Краля се приземи на правителствения терминал „Внуково-2”. Очаква се по предварителна програма визитата на краля  да продължи до 7 октомври. Президентът на Русия Владимир Путин ще се срещне с Краля на Саудитска Арабия днес 5.10.2017 год. в Москва, където ще обсъди с монарха ситуацията в Близкия изток и в Северна Африка, както и други теми от взаимен интерес.

BIACG /по информация от интернет/

 

В случай, че имате мнения, предложения и идеи по темите

*

Можем заедно да обсъдим вашите виждания и да включим тезата ви в обсъждания материал.

 

Мнения...

Изпратете ни е-мейл на: biacg@biacg.com 

Предложения...

Изпратете ни е-мейл на: biacg@biacg.com

 

Идеи...

Изпратете ни е-мейл на biacg@biacg.com