Новият Суецки Канал - август 2015 година Новият Суецки Канал - август 2015 година

На днешната дата през 2015 година бе открит за експлоатация Новият Суецки Канал.

Кратка история на проекта Нов Суецки Канал
Новият Суецкия канал е пуснат в експлоатация на 6 август 2015 г. Той е построен до стария Суецки канал и е с дължина 72 километра. Проектът струва около 8 милиарда долара (национални и чуждестранни капитали). Отговорността на инженерния отдел беше да контролира изграждането на новия канал с въоръжените сили и администрацията на Суецкия канален. Новият Суецкия канал беше открит от голям брой високопоставени лица, държавни глави и крале, които присъстваха на откриването по покана на египетския Президент Абдел Фатах Ал Сиси. Проектът за пръв път стартира в края на 70-те години по предложение на Министъра на жилищното строителство Хасбала Ал-кафрауи и под ръководството на Президента Ануар Садат, но за съжаление не беше изпълнен по неизвестни причини и остана само на хартия. През 2012 г. новият проект за Суецкия канал беше представен отново от "мюсюлманското братство", но отново не бе реализиран. През 2013 г. имаше нов опит за стартирането на обекта от правителството на д-р Хушам Кандил, но отново неуспешно. През 2014 г. египетския Президентът Абдел Фатах Ал-Сиси обяви началото на изпълнението на новия проект за Суецкия канал.  По план изпълнението му бе за срок от 12 месеца. На 6.08.2015 година каналът бе официално открит за движение на корабите.
Значението на новия Суецки Канал.
Със строителството на канала размерът на оригиналния воден път на Суецкия канал се е удвоил.
Повишени са приходите от канала, които помогнаха за увеличаване на египетския БВП.
Размерът на големия воден път позволи на корабите двупосочно да преминават от север на юг и от юг на север, като през него вече могат да плават големи и много големи кораби.
Изграждане на рибни езера и ферми по новия канал за отглеждане на риба и развитие на рибарството.
С новия канал се решава проблема с морската навигация и транзита чрез  отказа от  системата  за чакане на ред, като по този начин се съкращава значително времето за преминаване и разходите.
Въведени нови видове индустрии чрез канала, като електроника, корабостроителни части, авточасти, машини за рафиниране на нефт и др.
Изграждането на канала облекчи тежестта върху държавата при намаляването на безработицата чрез наемането на голям брой безработни от населението.
Факти за новия Суецкия канал.
Дължината на новия Суецкия канал е 72 километра, от които  изкопаване на 35 километра по суша и 37 километра за задълбочаване и разширяване на стария канал.
В координация с Инженерния орган са направени 23 сифона под Суецкия канал.
Включени са 110 модерни шамандури в новия канал, за да изпращат сигнали на водачите на кораби за морските движения от приливи и отливи и морските течения.

Официалното откриване на Новия Суецки канал на 6.08.2015 год. от Президента на Египет Абдел Фатах Ал-Сиси 

В случай, че имате мнения, предложения и идеи по темите

*

Можем заедно да обсъдим вашите виждания и да включим тезата ви в обсъждания материал.

 

Мнения...

Изпратете ни е-мейл на: biacg@biacg.com 

Предложения...

Изпратете ни е-мейл на: biacg@biacg.com

 

Идеи...

Изпратете ни е-мейл на biacg@biacg.com