Datetime: 2022 Авг 16

Концептуално неграмотната върхушка на една държава всъщност е само управленческа периферия на цялостната система на управление на Планетата Земя. На основата на дозиране на знанията е изградена глобална пирамида, в която всеки  според нивото на своето разбиране работи за себе си, а когато не разбира, работи за този, който разбира повече. За такова състояние на управлението на обществото говори и Пушкин в прав текст и некодирана форма:

"Народи кротки, в мир пасете!
Честта не ще ви сепне с вик.
Не искат свобода овцете,
А да ги водят със камшик.
И мъкнат те през вековете
Окичен с хлопки оглавник."

Read more...

Datetime: 2022 Мар 17

Кризата с вируса COVID-19 вече отшумява. Колко бе мащабна, пандемия ли бе или симптомите и бяха като на обикновен грип, може би вече е и безсмислено да се разсъждава и дискутира.

Остава без отговор обаче въпросът:

Естествен резултат ли бе тя от човешката дейност или бе изкуствено предизвикана? Никой не отговори на този въпрос, както и никой не отговаря на въпроса можеше ли да бъде избегната войната в Украйна.

За хората които са се занимавали с теория на управлението и следят изследванията и практиките в тази насока, „управлението на кризи” и „управлението чрез кризи” са съществени области в реалната практика на високите нива на управление.

Read more...

Datetime: 2021 Окт 01

Забранената статия на доц. Атанас Семов, която изплаши статуквото: Как и защо Западът ни обезбългарява?

Явно неудобните истини у нас не се изричат и никой не иска да говори за това, че децата ни все по-малко учат как да бъдат патриоти и да помнят заветите на предците си. Ние обаче не робуваме на цензурата и не се притесняваме да публикуваме истини, дори да са неудобни за властта.

Министърът на образованието бил уволнен заради „лоша комуникация”! Как ли трябваше да изглежда добрата комуникация за факта, че от учебната програма отпада „Балканджи Йово”? Това най-ярко, най-знаково за трагичната същност на турското робство произведение! То отпада, но вече се изучава ромската песен „Джалем, джалем”. И междувременно по митинги песента за Райна Княгиня се пее на турски и с друг текст…

Read more...


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mttbgcom/public_html/biacg.com/templates/ot_dulcet/html/com_k2/templates/blog/category.php on line 240

В случай, че имате мнения, предложения и идеи по темите

*

Можем заедно да обсъдим вашите виждания и да включим тезата ви в обсъждания материал.

 

Мнения...

Изпратете ни е-мейл на: biacg@biacg.com 

Предложения...

Изпратете ни е-мейл на: biacg@biacg.com

 

Идеи...

Изпратете ни е-мейл на biacg@biacg.com