В много кратък период от време два от мастодонтите на международните СМИ, германският "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" и английският "Файненшъл Таймс" публикуваха материали, отнасящи се за

ПЛАТОН МИ Е ПРИЯТЕЛ /ВИКТОР ЛИЛОВ МИ Е КОЛЕГА/, НО ИСТИНАТА МИ Е ПО-СКЪПА...

КОПИРАНО ОТ ФЕЙСБУК...

https://web.facebook.com/permalink.php?story_fbid=663159107585506&id=100016742685916

Виктор Лилов

Вчера в 5:09 ч. ·

За Вас Преслав.
Предвид многото опити да се даде отговор на сагата с националния превозвач-Балкан”, и за информация на обществеността ви предоставям следния пост.

 Какво ще промени рецесията към която устремно се движим?

Пекин овладя инфекцията с карантини и временни болници, а Сеул - чрез масово тестване

Китай, който се превърна в "дом" на нов коронавирус, миналата седмица в продължение на пет дни регистрира липсата на нови заразени.

Досега западните страни са ужасени от броя на смъртните случаи от коронавируса COVID-2019. А някои, като Швеция, отказват да публикуват данни за броя на болните и починалите. Епидемичната ситуация на изток се променя към по-добра.

Статистическите данни обаче леко развалиха уикенда. В неделя и понеделник лекарите идентифицираха 16 нови случая на инфекция. От тях 4 са жители на град Ухан, откъдето започна разпространението на инфекцията. Останалите 12 са жители на Шанхай, Пекин, Гуандун и други градове.

В същото време смъртността от коронавирус в Китай наистина е намаляла многократно. В неделя починаха 14 души, всички жители на провинция Хубей. По този начин броят на загиналите от края на декември миналата година в КНР достигна 3213 души. За сравнение-извън Китай този брой вече е надхвърлен, въпреки че епидемията бушува само за около месец.

Междувременно в Китай от болниците се изписват 500-800 души дневно! Сега в клиниките остават само тежко болни пациенти. Има около 2,9 хиляди души. И броят им постепенно намалява. В провинция Хубей и по-специално в Ухан се затварят болници, разкрити по време на епидемията. Лекарите, събрани от цялата страна, отпътуват към провинциите си.

Най-важното е, че китайските лекари са готови да споделят своя опит в борбата с епидемията с целия свят. Екип от девет китайски специалисти (тази група включва епидемиолози, лекари, специализирани в интензивни грижи и плазмена терапия), отиде в Италия, за да помогне за справяне с разпространението на коронавируса. Апенините все още водят в броя на смъртните случаи.

Със себе си китайските лекари донесоха 31 тона медицинско оборудване (лекарства, апарати за изкуствена вентилация на белите дробове, пейсмейкъри). Специално място в този списък заема кръвната плазма на възстановените пациенти. Китайските лекари я използват като лечение на заразени пациенти. Смята се, че това е един от оптималните начини за лечение.

Южна Корея е втората страна в света след Китай, където ситуацията с коронавируса бе изключително тежка. Въпреки това, в петък, 13 март, епидемичната обстановка започна да се подобрява. Броят на пациентите, които се възстановяват и се изпращат вкъщи, се е увеличил драстично в сравнение с броя на новите заболели.

Властите обясняват успеха си с факта, че тестването за коронавирус е станало широко достъпно за местните жители. В градовете се движат мобилни лаборатории, където всеки може да премине тампон за коронавирусна инфекция. Такава мярка намалява тежестта върху болниците и намалява риска от инфекция на лекарите и другите. Има почти 100 такива лаборатории.

В допълнение, Южна Корея тръгна по пътя на Китай и въведе строги ограничителни мерки в страната: затвори всички учебни заведения, прехвърли няколко милиона работници на разстояние, забрани провеждането на масови събития. Във всички сгради са монтирани термовизионни камери, определящи температурата. 51 милиона души попаднаха под ограниченията.

БИАКГ

 

 

БИОТЕРОРИЗМЪТ – СКРИТАТА ВОЙНА.

Издателство „Захари Стоянов” - 2012 год.

Автор Проф. Д-р Камен Плочев, д.м.н. ръководител на Първа клиника по инфекциозни болести ВМА

 

Кризата с вируса COVID-19 вече е безспорен факт. Колко е мащабна, пандемия ли е или симптомите и са като на обикновен грип може би е безсмислено толкова да се разсъждава и дискутира.

Началото на 2020 година бе белязано с три събития, които в голяма степен ще бъдат определящи при предстоящите промени очакващи световната политическа и икономическа системи. Това са предприетия импийчмънт по отношение на американския президент Доналд Тръм, китайския корона вирус и смяната на правителството в Русия.

Американско-иранският конфликт в Ирак е нарушение на суверенитета му

Арабски свят

Превод от Арабски език!

Проф. д.ик.н., д.пол.н. Карим Наама

Алсистани: Американско-иранският конфликт в Ирак е нарушение на суверенитета му

Петък -10 януари 2020 г.

Върховният шиитски водач Али ал-Систани

Багдад: «Близкия изток онлайн»

Днес, петък върховният шиитски религиозен водач в Ирак Али Ал Систани осъди нападенията, обменяни от САЩ и Иран на иракската земя, и предупреди за влошаване на сигурността в страната и региона по-всеобхватен начин, като резултат от конфронтацията между Вашингтон и Техеран.

Според информационната агенция Reuters Систани заяви, че "тези атаки нарушават суверенитета на Ирак и че не трябва да се допуска външни сили да определят съдбата на страната", и добави, че "иранско-американският конфликт в Ирак е нарушение на иракския суверенитет и сериозно нападение."

Той добави: "Това, което се случи в последните дни, са сериозни атаки и многократни атаки срещу иракския суверенитет, със слабост на властите при изправяне пред тези нарушения. Хората тук достатъчно са се страдали от десетилетия."

Ал Систани направи своите забележки в петъчната си проповед, която се произнесе чрез неговия представител в град Кербала.

Иран започна ракетно нападение в сряда на две американски бази в Ирак в отговор на убийството на Вашингтон на Касем Солеймани, командир на иранския „Полк на Ал Кудс“ в иранска „революционна гвардия“, при въздушна атака миналия петък. Той също беше убит със Солеймани при американската атака Абу Махди Ал Мухандис. , Вицепрезидент на "Народните милици – Popular Mobilization Forces – Алхашд Ал шааби" на Ирак.

И така през юли тази година завърши мандатът на бившият посланик на САЩ у нас Ерик Рубин и той напуска страната ни. По предложение на Президента Доналд Тръмп за

СЪРЦЕТО НА ДАНКО


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mttbgcom/public_html/biacg.com/templates/ot_dulcet/html/com_k2/templates/default/category.php on line 283

В случай, че имате мнения, предложения и идеи по темите

*

Можем заедно да обсъдим вашите виждания и да включим тезата ви в обсъждания материал.

 

Мнения...

Изпратете ни е-мейл на: biacg@biacg.com 

Предложения...

Изпратете ни е-мейл на: biacg@biacg.com

 

Идеи...

Изпратете ни е-мейл на biacg@biacg.com