Великобритания извън петорката най-развити икономики

Съгласно рейтинга на Международния валутен фонд /МВФ/ Великобритания бе изместена от петото място сред най-големите икономики в света, като Франция вече е пред нея, предаде CNN позовавайки се на министъра на финансите на Обединеното кралство Филип Хамонд.  

Уточнява се, че по данни на МВФ, Брутния вътрешен продукт /БВП/ на Франция за 2017 година е $2,575 трилиона, докато този на Великобритания е $2,565 трилиона.

 Франция изпреварва Великобритания по БВП за първи път от 2013 година. И макар разликата да не е голяма, очаква се през следващата година Франция да затвърди позицията си.

В изявлението си Хамонд е подчертава, че според прогнозата на МВФ се очаква БВП на Великобритания да нарастне през 2018 година с 1,5 %, а през 2019 година с 1,4%, докато през 2017 година нарастването му е било с 1,7 %. Влошаването на икономическата прогноза е свързано с напускането от страна Великобритания на ЕС.

По статистиката на МВФ в петте най-развити икономики влизат още САЩ – $19,4 трилиона, Китай - $11,9 трилиона, Япония с $4,9 трилиона и Германия с $3,7 трилиона.

В случай, че имате мнения, предложения и идеи по темите

*

Можем заедно да обсъдим вашите виждания и да включим тезата ви в обсъждания материал.

 

Мнения...

Изпратете ни е-мейл на: biacg@biacg.com 

Предложения...

Изпратете ни е-мейл на: biacg@biacg.com

 

Идеи...

Изпратете ни е-мейл на biacg@biacg.com