В ЕС в четвъртък 15 юни 2017 година влезе в сила решението за отмяна заплащането за роуминг на територията на всички страни в ЕС. Съответно заявление един ден по-рано бе обявено на сайта на европейската комисия.

Анулирането на таксите за роуминг авторите на обръщението признаха за голям успех. Те напомниха, че от сега нататък гражданите на страните членки на ЕС пътуващи в пределите на съюза ще могат да звънят, да изпращат и получават текстови съобщения, а също така да влизат в мрежата с помоща на мобилните си устройства по същата цена по която и в собствената им страна.

Властите на Евросъюза приеха окончателно решение по този въпрос през април тази година. Тогава обаче специалистите поясниха, че жителите на ЕС няма да могат да подписват договор с най-евтиния мобилен оператор в общността и след това да използват тази сим карта в страната си.

През октомври 2016 година експертите прогнозираха, че отмяната на роуминга в общността ще доведе до поскъпване заплащането за абонатите от страните извът ЕС, които ще го посещават.  

В случай, че имате мнения, предложения и идеи по темите

*

Можем заедно да обсъдим вашите виждания и да включим тезата ви в обсъждания материал.

 

Мнения...

Изпратете ни е-мейл на: biacg@biacg.com 

Предложения...

Изпратете ни е-мейл на: biacg@biacg.com

 

Идеи...

Изпратете ни е-мейл на biacg@biacg.com